Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Mennyei banános lágy tejszínes torta sütés nélkül

Mi nagyon szeretjük… próbáld ki te is.

Keksz, vaníliapudingos krém, Fanta, tejszínhab, reszelt csokoládé, banán… Ezekből az egyenként is nagyon finom hozzávalókból készül a tökéletes banános-tejszínes torta sütés nélkül. Gyakorlatilag 30 perc kell az elkészítéséhez (na meg a mosogatás), és már az asztalon várhatja az édességre vágyókat. A recept „pikantériája” hogy a darált száraz kekszet Fantával öntöttem fel, elkevertem, és ez képezi az alapot. Szerző: Lacusin

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

600 g keksz
250 ml Fanta

Töltelék:

2 csomag vanília ízű pudingpor
2 ev. kanál cukor
700 ml tej
250 g vaj
200 g porcukor
5 db banán

Szükségünk lesz még:

500 ml habtejszín
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A kekszet ledaráljuk és elkeverjük a Fantával. A keveréket kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, közben elkészítjük a krémet.

  2. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük.

  3. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  4. Egy kevés krémet rákanalazunk a kekszes alapra, erre tesszük rá a banánt, majd befedjük a maradék krémmel.

  5. A habtejszínt habbá verjük, ezzel és reszelt csokoládéval díszítjük. Felszeleteljük, tálaljuk.