Ropogós Ostyaroládban kókuszos-karamellás töltelék, legjobb benne, hogy sütni se kell
Mi nagyon szeretjük.
Az elkészítése extrém gyors. Amíg a kétféle töltelék készült, addig az ostyalapot nedves kendőn pihentettem, így a végén megpuhult és sokkal könnyebb volt feltekerni. A felcsavart tekercset hűtőszekrénybe tettem, majd kb. centiméter vastag szeletekre vágtam. Szerző: Karambola
Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kókuszos desszertek, Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek, Sütés nélküli desszertek, Sütés néküli édességek, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
1 db ostyalap tortához
Karamellás töltelék:
100 g kristálycukor
200 ml víz
260 g háztartási keksz
Kókuszos töltelék:
100 g kristálycukor
3 ev. kanál víz
100 g vaj
100 g tejpor
100 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A kristálycukrot edénybe tesszük, feltesszük tűzre és karamellt készítünk. Amikor a karamell már elkészült, hozzáadjuk a vizet. Legyünk nagyon óvatosak! Amint vízzel érintkezik, elkezd „köpködni” és senki sem szeretné magát megégetni! A karamell a vízben feloldódik. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a porrá tört kekszet és elkeverjük. Még amíg forró, rákenjük az ostyalapra, elegyengetjük.
-
A kókuszos töltelékhez a vizet a cukorral és vajjal edénybe tesszük, kis lángon melegíteni kezdjük és addig keverjük, amíg a vaj és cukor is fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról, beledolgozzuk a tejport és a kókuszreszeléket. Ez kerül a karamellás krémre, óvatosan rákenjük és elegyengetjük. A krémes ostyalapot felcsavarjuk, alufóliába vagy háztartási fóliába csomagoljuk.