MAXI tepsiben készült képviselőfánk, ez senki sem tudja elrontani
Szinte nem is lehet elrontani.
Egyedi és különleges sütemény, mégis nagyon könnyű az elkészítése! Még a legigényesebb vendégeimet is sikerült az ötlettel lenyűgözni. Klasszikus krémmel és öntettel készítettem, igyekeztem mindent magam csinálni. Ha nincs időnk, akkor természetesen a bolti öntet is tökéletesen megfelel. Szerző: Jaja
Hozzáadta: TopPetra, 24.2.2022
ALAPANYAGOK
Tészta:
300 ml víz
250 g vaj
250 g búzafinomliszt
csipetsó
8 db tojás
Krém:
7 ev. kanálkristálycukor
1 l tej
3 csomagvanília ízű pudingpor
250 g vaj
Kell még:
350 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
Öntet:
50 g kristálycukor
7 ev. kanál tej
200 g porcukor
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A vajat a vízben felolvasztjuk. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és csipet sót, elkeverjük. Sűrű kását kapunk, amit addig keverünk, amíg az szépen el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kicsit kihűtjük, majd kézi mixerrel egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk.
-
A tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket sütőpapírral kibélelt tepsi aljára kenjük.
-
200 fokon kb. 30 percig sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját nem nyitjuk le.
-
Elkészítjük a krémet. A cukorból karamellt készítünk, felöntjük 750 ml tejjel és addig keverjük, amíg a karamell fel nem oldódik. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáöntjük a karamellás tejhez. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A kihűlt karamellás pudingot eldolgozzuk a habosra vert vajjal – kis adagokban keverjük bele a habos vajba a pudingot.
-
A krémet ráknejük az egyik adag megsült tésztára, erre kerül a habfixálóval kemény habbá vert habtejszín. Lefedjük a másik adag tésztalappal. Hűtőszerénybe tesszük.
-
Az öntethez a kristálycukorból karamellt készítünk, tejjel felöntjük, addig kevergetjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáadjuk a porcukrot, eldolgozzuk, kicsit kihűtjük, majd a felső tészta tetejére kenjük. Kihűtjük. Az édességet felszeletlejük, tálaljuk.