Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Nem kell gőzölni, és mégsem romlik el, még többszöri kinyitás után sem! Így tedd el a gyümölcsöket!

Érdemes kipróbálni.

Lassan elkezdődik a befőzés ideje, ugyanis bőségesen pirosodik már a meggy, és az eper. Milyen módszerrel szoktad eltenni a legelső nyári gyümölcsöket?

Mindenki más és más módszerre esküszik, most mutatunk egy olyat, amelyben elfelejthetjük a gőzölést.

Egyszerű, és a kánikulai napokon nem kell fölöslegesen forrósítsuk a konyha levegőjét.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 kg gyümölcs (alaposan megmosva, és megtisztítva)
  • 1 kg cukor
  • 1 késhegynyi szalicil
  • 1 liter víz

 

Elkészítés:

 

Szerezzünk be egy nagy, hibátlan zománcú lábast, és néhány steril befőttesüveget. Az üvegeket mosogatószerrel alaposan mossuk ki, majd borítsuk egy tiszta konyharuhára, hogy lecsorogjanak, nem kell kitörölni.

A vízbe tegyük bele a cukrot, kavargassuk, míg feloldódik, és forraljuk fel. Tegyük bele apránként a gyümölcsöket.

Mikor az összes gyümölcs felforrt, egy szűrőkanál segítségével tegyük az üvegekbe, és a végén öntsük fel a forró lével.

A feltöltött üvegek tetejére tegyünk egy-egy nagyon kevés szalicilt, majd zárjuk le légmentesen. Ha celofánnal kötjük le, akkor dupla rétegben tegyük, és a kettő közé tegyünk egy kis szalicilt.

tudasfaja.com