Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Jeges banános szelet sütés nélkül – az idei egyik kedvence… te kóstoltad már?

Frissítő desszert sütés nélkül.

 

Frissítő banános desszert a meleg nyári napokra. A siker garantált! Imádom, ahogy kinéz ez a süti, öröm beleharapni! Szerző: Jaja

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gpiskóta
300 gvaj
2 csomag (2×40 g)pudingpor, cukor nélkül
700 – 800 mltej
60 gkristálycukor
1 evőkanálburgonyakeményítő
2 evőkanálkakaó
70 geperzselé
2 csomag (2x 70 g)citromos zselé
3 – 4 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. 600 ml tejet edénybe töltünk, hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingot, keményítőt, majd a forró tejhez adjuk. Sűrű pudingot főzünk, fóliával lefedjük. Kihűtjük.
  2. Az eperzselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük.
  3. A puha vajat habosra verjük, majd kis adagban ebbe keverjük bele a kihűlt pudingot.
  4. A piskótát bemeártogatjuk az epres zselébe, majd a sütőpapírral kibélelt tálban egymás mellé tesszük. Rákenjük a pudingos krém felét, elegyengetjük. Erre kerül egy újabb réteg piskóta, a maradék epres zselatint ráöntjük, majd az egészet hűtőszekrénybe tesszük. A maradék krémhez hozzáadjuk a kakaót, elkeverjük.

  5. A krémet rákenjük az epres zselatinos réteg tetejére, erre kerül a szeletelt banán, majd ráöntjük a citromos zselét. Hűtőbe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeletlejük, tálaljuk. Érdemes legalább egy éjszakát hűtőszekrénybe tárolni.