Legmennyeibb nyári savanyúság télire! Szégyenlem, de nem tudom már ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, rengeteg savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönöm.
Amióta megláttam csak ilyet csinálunk.
Nyári savanyúság télire! Szégyenlem, de nem emlékszem ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, sok savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönet érte.
Egy igazi nyári savanyúság télire! Az egész család kedvence, mióta csak megtaláltam a receptjét az interneten.
A téli hónapokban is visszaidézi a nyár ízeit, az emlékeket, és mindazt, amit szeretünk. Csodálatos az ízvilága.
Az alábbi összetevőkre lesz szükségünk hozzá:
2 kiló uborka;
2 kiló káposzta;
1 kiló hagyma;
1 kiló paprika;
fél kiló sárgarépa;
7 deka só;
egy kiló cukor;
3 deci ecet (20%-os);
egy kávéskanál nátrium-benzoát; valamint
egy kávéskanál borkén.
Vízre nem lesz szükségünk a savanyúságunk elkészítéséhez.
A hozzávalókat felaprítjuk, majd összekeverjük, és rétegezve meghintjük a fűszerekkel.
Egy nap leforgása alatt többször át kell forgatni, majd beletölteni egy tároló edénybe (pl. vödörbe). Tartósan eláll!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!