Ropogós és mennyei sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
Nem bánod meg, ha kipróbálod.
A finom kiflit mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 csapott ek só
- 1 tk cukor
- 3-3,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 ek olvasztott zsír
- A lapok lekenéséhez:
- 2 ek puha zsír
- A tetejére:
- köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
- A kiflik kenéséhez:
- 1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.
Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon finom, roppanós kiflik sültek a konyhámban. Ajánlom szeretettel az elkészítését.
Vass Lászlóné Edit receptje
Lászlóné Buzási: Nagyon szépre sültek,guszta nagyon!