Pofon egyszerű sajtos rúd – olcsó kínálnivaló ettől jobbal nem is várhatnád a vendégeket
Ropogós belül, pedig omlós sajtos vendágváró.
Ha van kedvetek és szeretitek a sajtos rudat, ezt a receptet próbáljátok ki ti is! Nekem eddig ez a recept vált be. Én ebből dupla adagot készítek, mert napok múlva is isteni porhanyós marad. Ez a zsír és a rétesliszt együttes erejének tudható. A recept forrása: Iluska.
A videóban megtekintheted, hogyan készül. A feliratokat is kapcsold be!
HOZZÁVALÓK
- 70 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin (kocka)
- 6 ek disznózsír
- 2 db tojássárgája
- 3 dkg friss élesztő
- 15 dkg trappista sajt
- 175 g tejföl
- 1 cs. e.k .só
- 1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
- 1 db tojás (kenéshez)
ELKÉSZÍTÉSE
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kb.fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C – – Dunaújváros
Egészségetekre
Erika Mészáros receptje