Keltésztás kakaós kalács “hagyományos”! Szép fényes foszlós + egy jó fonott kalács recept
Húsvétkor mindenképpen készítsétek el.
Duplájára kell keleszteni a tésztát, feltekerés után újabb 20 percig, letakarva.
https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-7719497619808287&output=html&h=131&slotname=7585472596&adk=3084156106&adf=1339509398&pi=t.ma~as.7585472596&w=524&fwrn=4&lmt=1679343219&rafmt=11&format=524×131&url=https%3A%2F%2Fkozossegireceptek.com%2F2023%2F03%2F20%2Fkelt-kakaos-kalacs-hagyomanyos-gyonyoru-egy-jo-fonott-kalacs-recept%2F%3Ffbclid%3DIwAR2ynluui6SlVbAXwxKNQLowV0PRFG-1mFn7aIAnZdlPpGjd347dI6oiWGY&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTExLjAuNTU2My42NSIsW10sZmFsc2UsbnVsbCwiNjQiLFtbIkdvb2dsZSBDaHJvbWUiLCIxMTEuMC41NTYzLjY1Il0sWyJOb3QoQTpCcmFuZCIsIjguMC4wLjAiXSxbIkNocm9taXVtIiwiMTExLjAuNTU2My42NSJdXSxmYWxzZV0.&dt=1679343215680&bpp=93&bdt=60131&idt=3843&shv=r20230315&mjsv=m202303150101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3D34b2280ba86c1488-22f5c92b73db0052%3AT%3D1674830939%3ART%3D1674830939%3AS%3DALNI_MZSkU42cl2OK4AjNyno_ELdOMP5YQ&gpic=UID%3D00000baa429cec05%3AT%3D1674830939%3ART%3D1677426153%3AS%3DALNI_MYrjZIYI6xVLAR7Ro4nVHDbGldPXg&prev_fmts=0x0&nras=1&correlator=6819335220464&frm=20&pv=1&ga_vid=1867944886.1674830936&ga_sid=1679343219&ga_hid=827357024&ga_fc=1&rplot=4&u_tz=60&u_his=1&u_h=768&u_w=1366&u_ah=728&u_aw=1366&u_cd=24&u_sd=1&dmc=4&adx=223&ady=1457&biw=1349&bih=657&scr_x=0&scr_y=0&eid=44777876%2C44759926%2C44759837%2C44759875%2C31073104%2C44787115&oid=2&pvsid=609964183923593&tmod=1384869080&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1366%2C0%2C1366%2C728%2C1366%2C657&vis=1&rsz=%7C%7ClEebr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=128&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=1&fsb=1&xpc=M67Is9Rav6&p=https%3A//kozossegireceptek.com&dtd=4132
Recept:
- 50 dkg finomliszt,
- 2,5 dkg friss élesztő,
- kb 2 ,5dl langyos tej,
- 8 dkg olvasztott vaj,
- 10 dkg cukor,
- 3 tojássárgája,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 jó csipet só,
- 1 egész tojás lekenni a tésztát.
Töltelék:
- kb 8 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint),
- 6 dkg cukor (ízlés szerint),
- 8 dkg olvasztott vaj a tésztát meglocsolni (a töltelék előtt)
Anyukám sokat készített ilyet sütött, mákos diós kakaós imádtuk!
Katalin Patainé Brutóczki konyhájából!
Milyen egy jó fonott kalács? Puha és “foszlós”.
Recept
- 40 dkg finomliszt,
- 10 dkg rétesliszt,
- 80 gr vaj (lehetőleg ne margarin),
- 25 gr friss élesztő,
- 2,5 dl tej,
- 80 gr cukor,
- 1 csapott tk só,
- 1 egész tojás,
- 1 tojássárgája,
- plusz egy egész tojás lekenni a tésztát.
Csodássak csak úgy csillognak jó ėtvágyat kívánok hozzá !!!
Forrás: