Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Gasztro

Foltos boci szelet – Ugye nem csak az én kedvencem?

Szép és nagyon finom is.

A Boci szelet eléggé közismert, de hátha valaki nem ismeri! A receptre a net forgatagában találtam rá. Nagyon fincsi!!

HOZZÁVALÓK

  • A kakaós tésztához
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • Túrós részhez 
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 citrom héja

ELKÉSZÍTÉS

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.

A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával. Egy közepes méretű tepsibe (nekem 31 x 23 cm volt) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát.
Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.

Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.

Erika Mészáros receptje