Szeretnél te is roppanós Csemege uborkát télire, tartósítószer nélkül? Itt a bevállt recept
Mi nagyon szeretjük.
Nálunk régóta így készül, egy sem romlik meg, a dunsztolástól pedig nem lesz puha az uborka. Érdemes kipróbálni, ha szeretnél eltenni uborkát télire.
Egy 720 ml-es üveghez való mennyiség
Hozzávalók:
- 1 evőkanál cukor,
- 1 teáskanál asztali só,
- az üveg aljára zöld kapor,
- egy kisebb babérlevél,
- pár szem bors,
- mustármag,
- almaecet,
- víz 2 az 1 hez hígítva, 2 dl vízhez 1 dl almaecet.
Elkészítés:
Az uborkát alaposan megmosom, belerakom az üvegekbe, aztán ráteszem a cukrot, a sót, az ecetes levet és befőzőautomatában 90 fokon 20 percig dunsztolom, aztán kiveszem a vízből, fejreállitom, úgy hagyom 5 percig és ha kihűl mehet a polcra. Automata nélkül is lehet dunsztolni, a hagyományos módon egy nagyobb edényben, gyöngyöző vízben.
Eliza Precup konyhájából