Sodrófás rétes, nem el sem tudtam képzelni, hogy ez ennyire mennyei
Finomabb mint a hagyományos rétes.
Ma rétest sütöttem, gyorsat, ami nagyon finom lett. A sodrófás rétes a család nagy kedvence lett! Ha valami finomra vágysz, ezt ne hagyd ki
HOZZÁVALÓK
- 4 rúdhoz:
- 25 dkg finom liszt
- 3 dkg sertés zsír
- 1 db tojás
- 1 ek 10 %-os ecet
- 1 csipet só
- 100 ml víz kb
- A lekenéshez:
- 10 dkg sertészsír
- 7 dkg liszt
- A töltelékhez:
- 70 dkg túró
- cukor ízlés szerint
- 2 vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 3 ek tejföl
- 2 ek búzadara
- A feltekert rudak lekenéséhez:
- 2-3 ek étolaj
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, ezzel megkenjük a lapot. Feltekerjük,4 darabba vágjuk. 20 percet pihentetjük.
A tölteléket összekeverjük,hagyjuk állni. A pihent tészta darabokat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. A tölteléket 4 részre osztjuk.
A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétes rudakat. Tetejét lekenjük étolajjal. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.Langyosra hűtve, porcukorral meghintve szeleteljük fel. Kezdők is könnyen elkészíthetik. Jó étvágyat kívánok!
Vass Lászlóné Edit receptje