Csirkemelles spagetti
Gyors, egészséges, laktató hamis spagetti, amely variálható, akár több hússal, vagy szósszal is.
Hozzávalók:
- 300 g teljes kiőrlésű spagetti tészta
- 500 g csirkemell filé
- 400 g gombás paradicsomszósz
- 2-3 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 2 csipet só
- 1-1,5 teáskanál cukor
- 3-4 evőkanál kukoricaolaj
- 120 g mozzarella sajt
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük (tetszés szerint egy pici olaj és pici só mehet bele). Eközben a kockára vágott csirkemellet a 3-4 evőkanál kukoricaolajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2 csipet sót, s mikor szépen a hús kifehéredett, hozzáöntjük a 400 g gombás paradicsomszószt, illetve a bazsalikomot és az oregánót. Együtt főzzük őket kb. 4-5 percig. Végül az egész ételre ráreszeljük a mozzarella sajtot, ami fedő alatt szépen ráolvad a húsos szószra. Egy adagot rámerünk tálalólapáttal egy adag kifőtt tésztára.
Recept: Tupcsia Dávid