Lapul még a konyhádban ilyen zománcozott edény? Ezekben lehetett igazán finom ételeket sütni!
Nyomj egy megosztást, ha neked is van még ilyened otthon.
Te még használod ezeket a zománcozott edényeket? Én a világ minden kincséért sem válnék meg tőlük. Mai napig őrzök néhány darabot, és ha valaki megkérdezi, hogy kell-e ilyen régi „vacak”, mert ő kidobná, azonnal rávágom, hogy persze!
Szerintem én az átlagtól jobban ragaszkodom a régi dolgokhoz, de valahogy a mai modern edényekkel nem tudok olyan jó viszonyt kialakítani, mint ezekkel a régi, de megbízható darabokkal.
A tepsijében ugyanolyan tökéletes piskóta vagy rakott étel, sült készül, a lábasban ételt melegítek, rántottát csinálok, a fazékban pedig főhetnek a legfinomabb levesek.
Nekem egy teflon sem ért fel még eddig a zománcozott edényekkel. Egy idő után elkezdenek kopni, a legóvatosabb használat után is felsérülnek és utána már nem szívesen használom őket.
Egy zománcozottnak meg 20 év után sincs kutya baja sem. Persze nem kell földhöz vágni vagy gyakorta leejteni, mert lepattanhat róla a zománc, viszont még úgyis használható, ha nem lyukad ki. 😀
Nálam örök darab! Te is használod még valamihez a konyhában?
Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!