Erdélyi tárkonyos leves: ebből egy tányérral nem lesz elég!
Ezt még a gyerekek is szívesen meg fogják enni.
A gyerekek nem rajonganak a levesért, de ezt még ők is szeretik! Mikor ezt a levest készítem, a második fogás el sem szokott fogyni! 🙂
Hozzávalók (10 személyre)
-
- 60 dkg bárány- vagy borjúhús,
- 10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
- 10 dkg zsír vagy olaj,
- 50 dkg vegyes zöldség,
- 15 dkg zeller,
- 1 liter csontlé,
- 2 dl tejszín,
- 10 dkg liszt,
- 5 dkg vaj,
- 2 tojássárgája,
- csipetnyi őrölt bors,
- kevés só,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- ecetes tárkony.
Elkészítés
- Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
- Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
- Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
- Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.
Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!
Forrás: ketkes.com