Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Uncategorized

Szerencsehozó bambusz: Nyomj egy megosztást, hogy neked is jusson a szerencséből

Nyomj egy megosztást, ha téged is szerencse érjen.

A szerencse bambusz a hosszú élet, a hajlékonyság, az állhatatosság és a kitartás jelképe, legnépszerűbb feng shui növények egyike. A bambuszban úgy áramlanak a rezgések, mint egy egyenletesen vibráló, kifele gyengülő hatású energiafelhő. Nagyon nagy mértékben képes az energiákat közvetíteni.. Elhárítja az ártó energiákat, ezért nagyon kedvelt alapanyaga bútoroknak, tárgyaknak, szélcsengőknek.

A szerencsebambusz (Dracaena Sanderiana), a keleti kultúrában már évszázadok óta fontos szerepet tölt be. Valójában nem is igazi bambusz, sokkal inkább a dracénák testvére.

A feng shui a legmegfelelőbb lakhely meghatározásának ősi kínai módszere, követői szerint ezek a növények növelik az energiát otthonunkban, amitől az ott lakók feltöltődhetnek. Mivel a szerencsebambusz a szerencse jelképe, ezért úgy tartják, hogy jólétet és boldogulást hoz a ház népének. A feng shuiban a számoknak nagy a jelentősége: míg a 2 szál a szerelem, a 3 és a 6 a boldogság, az 5 és a 7 az egészség, a 8 a jólét, a 9 pedig a jószerencse jelképe, addig 21 szál az élet minden területén szerencsét hoz.

A szerencsebambuszok mint szobadíszek jó tulajdonsága, hogy igénytelenek és gyakorlatilag bárhol megélnek. Nincs szükségük erős fényre, nem kell tápoldatoznunk a töveket. Még az sem szükséges, hogy a földbe ültessük, elég, ha tiszta (klórmentes) vízbe állítjuk olyan helyen, ahol a leveleit nem éri közvetlenül a nap, mert különben megperzselődnek.

Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!