Leila szelet, elmondhatatlanul mennyei süti és nem is bonyolult a recept!
Ha egy különleges desszertre vágysz.
HOZZÁVALÓK:
- 4 db készen vásárolt mézeslap, de lehet akár keksz alap is.
- Krém:
- 1 liter tej
- 16 dkg búzadara
- 1 ek kakaópor
- 3 cs. vaníliás cukor, de lehet aroma is
- 25 dkg vaj/margarin
- 15-20 dkg porcukor /ízlés szerint/
- 5 ek. nutella
- Díszítéshez:
- habtejszín
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a búzadarával sűrűre főztem, majd még melegen megfeleztem, és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport kevertem el. Folpackkal lefedve hűlni hagytam. A vajat a porcukorral habosra kavartam, megfeleztem és hozzáadtam a kettéosztott grízhez.
Az első mézeslapot tálcára fektettem, megkentem a kakaós krémmel, majd befedtem a második lappal, erre került a nutella szépen elkenve, amire ráhelyeztem a harmadik lapot. A harmadik lapon elsimítottam a világos krémet és befedtem a negyedik lappal. Kicsit lenyomkodtam, hűtőbe tettem.Felvert tejszínnel díszítettem.
Leila unokánk ma 8 éves 🎂 Tortát a nagy távolság miatt most nem tudok készíteni, sajnos 🙁 ezért úgy gondoltam, hogy az idén minden unokám szülinapján készítek egy sütit, ami az ünnepelt nevét viseli…..
Gál Hedvig receptje
Forrás:
Leila szelet, leírhatatlanul finom süti és nem is bonyolult a recept!