Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Szomorú hír érkezett: elhunyt a legendás Repülős Gizi

Szomorú hír érkezett.

92 éves korában meghalt a Repülős Gizi néven ismert betörő és már el is temették – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Kosztor Sándorné Bodnár Gizella, ismertebb nevén Repülős Gizi 1926. október 18-án született, és a kassai tanító főiskola irodalom és történelem szakán szerzett diplomát, habár sosem dolgozott iskolában.

Az ismert betörő, besurranó tolvaj már a negyvenes években is ült börtönben, majd még kilencven éves kora után sem volt képes felhagyni a bűnözéssel.

© MTI

Már hetven évvel ezelőtt, azaz 1948-ban található róla a korabeli lapokban említés, ekkor ugyan még nem Repülős Giziként szerepel. A Világ nevű lap számolt be 1948. február 25-én arról, hogy egy Bodnár Gizella nevű tolvajnőt őrizetbe vettek, aki “repülőgépekkel járt vidékre betöréses lopásokra. (…) A rendőrségen mesélte, hogy szenvedélyesen szereti az ékszereket és ez a szenvedélye juttatta a lejtőre.”

Bodnár Gizella a kétezres években vele készült interjúkban rendre cáfolta ezt az elkövetési módot, és határozottan állította, hogy

„Soha életemben nem ültem repülőn”.

© MTI

Azt is mondta, hogy a Repülős Gizi nevet még az ötvenes években egy nyomozó ragasztotta rá, miután elfogásakor átkutatta és egy belföldi repülőjegyet talált a retiküljében. Az RTL Klub 2002-es riportjában Repülős Gizi állítja, hogy ezzel a bizonyos megtalált jeggyel viszont nem ő, hanem a férje utazott Szegedre egy temetésre.

Az RTL Klub riportja szerint Bodnár Gizella korán férjhez ment, a nővére mutatta be a barátnője bátyjának, de nem volt szerelmes a férjébe, 15 év után, három közös gyerek után váltak el.

A magyar médiában Repülős Gizit mindig egyfajta romantikus aura lengte körül, és soha nem vetődött fel, hogy vajon a sok-sok tucat betörés, lopás megelőzhető lett volna-e kleptomániája kombinált gyógyszeres és pszichoterápiás kezelésével. Családtagjaival, gyerekeivel jó ideje nem tartotta a kapcsolatot, magányosan hunyt el. Már több mint tíz évvel ezelőtt megjelent könyvében is erről írt: „Addig menekültem Repülős Gizi elől, míg végül az maradtam. (…) Itt vagyok én is, az öreg tolvaj. És nincs másom, csak a hírhedtségem.”

(Via Index)