Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetés van kiadva

Továbbra is figyelmeztetések vannak érvényben.

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint

a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre.

Személyautók közlekednek felhőszakadás után a XV. kerületi Sződliget utcában 2019. július 26-án.FORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

A zivatarveszély miatt  egyébként az egész országra továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
A közlemény szerint hétfő reggelig dél, délkelet felől több hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok.Napközben a nap első felében még többfelé lehet villámtevékenység az országban, majd később fokozatosan csökken a csapadék valószínűsége.

Villámok cikáznak az égbolton Nagykanizsa felett 2019. július 27-én éjjel.FORRÁS: MTI/VARGA GYÖRGY

A zivatarok legjellemzőbb kísérőjelensége a felhőszakadás lesz,hétfő reggelig néhol 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt, de erős vagy viharos széllökés és jégeső is előfordulhat.
Az előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.