Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Nagyon jó hírek: Már jól van Kövér László a varsói kényszerleszállás után

Nagyon jó hír érkezett.

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke kedden az Andrej Dankot Kazahsztánból hazafelé szállító repülőgépen tartózkodott. A magyar házelnök “múló rosszulléte” miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre Varsóban, de még kedden este hazarepítette őt Budapestre a szlovák kormánygép, s Kövér László már azóta jobban van.

TASR-HÍR

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke kedden az Andrej Dankot, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának elnökét (aki egyúttal a Szlovák Nemzeti Párt elnöke is) és küldöttségét Kazahsztánból hazafelé szállító szlovák kormánygépen tartózkodott. A repülőgép a magyar házelnök rosszulléte miatt kényszerleszállást hajtott végre Varsóban, majd később a gyengélkedő Kövérrel együtt folytatta az útját Budapestre. Kövér László azóta már jól van – számolt be a TASR az MTI közlése alapján. Az MTI-t Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke tájékoztatta erről.

Kövér László rosszul lett a szlovák kormánygépen, Varsóban szálltak leK

“Elővigyázatosságból, Kövér László múló rosszulléte miatt megszakította útját kedd este Varsóban az a szlovák kormánygép, amellyel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból.” – mondta Szilágyi.

A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának kormánygépe kedden hozzávetőleg 22:00 órakor szállt le Pozsonyban, ahova a magyar fővárosból érkezett meg. Budapesten a repülőgépből kiszállt Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének delegációja.

A Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban lezajlott eurázsiai csúcstalálkozóról (az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozójáról) érkező delegációkat szállító szlovák kormánygép eredetileg Pozsonyba tartott. Kövér váratlan egészségügyi panaszai miatt azonban Andrej Danko arra kérte a gép kapitányát, hogy Varsóban szakítsa meg a repülést. Kövért Varsóban egészségügyi ellátásban részesítették a lengyel mentősök.