Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Nagyon jó hír érkezett: Ekkor érkezik a nyugdíj-kiegészítés és a prémium is

Ekkor várható a kifizetés.

A kormány még nem döntött, de ez nem veszélyezteti a kifizetést.

Lapunk kérdésére a mai Kormányinfón elhangzott, hogy novemberben egyszerre érkezik a nyugdíjasok számláira – illetve a postán keresztül – a kiegészítés és a prémium.

Gulyás Gergely minisztertől azt is megtudtuk, hogy a kormány még nem döntött a kifizetésről, de ez nem akadálya annak, hogy novemberben mindkét jogcímen megérkezzen a pluszpénz.

A kiegészítést azért kapják az idősek, mert az év eleji nyugdíjemelés mértéke – 2,7 százalék – elmaradt a nyugdíjasok fogyasztási kosara szerint számolt, első nyolchavi 3,4 százalékos inflációtól.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!
Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

A prémium pedig azért jár, mert a gazdasági növekedés mértéke idén meghaladja a 3,5 százalékot (a jegybank szerint 4,5 százalék lehet idén)

E két tétel több tízezer forint extra nyugdíjat jelent karácsony előtt, természetesen attól függ az összeg tényleges mértéke, hogy mekkora nyugdíjat kap a jogosult: a kisebb járadékban részesülők kevesebb kompenzációt és prémiumot kapnak.