Milyen jó volt anno! Erről neked is nagymamád jut az eszedbe?
Gyerekkorunk egyik finom sütije.
A darált keksz a boldog békeidőket juttatja az eszünkbe, amikor még nem főtt azért a fejünk, hogy mi lesz másnap az ebéd, vagy miből fogjuk befizetni a bankhitelt. Amikor gyerekek voltunk, a nagyinál mindig vaníliás darált keksz illat fogadott, azóta erről mindig a biztonság jut eszembe.
Érdemes elkészíteni ezt a finom, “biztonságos” darált kekszet!
Hozzávalók:
- 200 gramm cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál zsíros tejföl
- 2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1 kg liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kevés vaj, vagy zsír
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral, egy másik edényben pedig a vajat, és a cukrot.
Ezután add a vajas keverékhez a tojásokat, a tejfölt, tejet, a vaníliát. Mikor jól elkeveredett minden, után egyesítsd a liszttel és a sütőporral.
A masszát tedd egy műanyag fóliába, és hagyd egy órát pihenni a hűtőszekrényben.
Miután kivetted, rögtön daráld le a húsdarálóra szerelt kekszformázó segítségével, vagy, ha ez nincs, akkor nyújtsd ki, és vágj kb. 15 centis rudakat belőle.
Helyezd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 20 percig. Mikor kivetted a sütőből, szórd meg porcukorral.