Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Rigó Jancsi muffin, ha imádod a hagyományos süteményt, a muffin változatára se tudsz nemet mondani

Erre nem lehet nemet mondani.

Hoztam nektek egy pár darab Rigó Jancsi muffint. Tegnap jutott az eszembe, hogy még soha nem készítettem ilyet. Most rászántam magamat. ???? Nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom.

Hozzávalók

  • 12 darabhoz
  • A piskótához
  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél kávéskanál sütőpor
  • A krémhez
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

A cikknek még nincs vége, lapozz! Következő oldal

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com