Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Kert

Te is szenvedsz a kertedben a szúnyogoktól? 6 csodás és illatos növény, amely kiűzi szemtelen szúnyogokat!

Ezek nagyon hasznosak lehetnek.

1. Citromillatú kakukkfű

Ez a remek növény amellett, hogy elűzi a szúnyogokat, illatával megnyugtatja, jobb kedvre deríti az embert. Arra kell figyelni, hogy száraz és napsütötte helyre tegyük, hogy igazán illatozhasson.

2. Citromfű

Ezt a bódítóan citromillatot árasztó növényt messze elkerülik a szúnyogok, illetve megzavarja a vérszívókat, amelyek így nem fognak csípni, ezáltal pedig nyugodtan gyönyörködhetünk a nyári kert pompájában.

3. Bazsalikom

Amellett, hogy a bazsalikom isteni finom a paradicsomon, sőt a húsokon, a szúnyogokat is távol tartja. A virágos kertbe ültessünk el pár tövet, és máris kevesebb szúnyoggal kell felvenni a harcot.

4. Menta

Igen, a nagyszerű, hűsítően illatos menta is képes megfékezni a szemtelen repülő szúnyogokat, ezért minél több van belőle a kertünkben, annál hatásosabb. Ládákba, cserepekben is tehetünk belőlük, így a teraszon ülve is védve leszünk a vérszívóktól.

5. Levendula

Illata semmihez sem fogható, éppen ezért ezt az erős aromát a szúnyogok egyáltalán nem kedvelik, így ha egy nagy bokor levendula mellé tesszük ki a nyugvó széket, a szúnyogok messze elkerülnek.

6. Illatos macskamenta

Nem lesz gondunk a szúnyogokkal, ha beszerzünk egy-két tő illatos macskamentát, és elültetjük arra a helyre, ahol nyáron napozni, hűsölni szoktunk.

Forrás:

6 hasznos és illatos növény, amely elűzi a kertből a szemtelen szúnyogokat!