Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

Az anyuka gyerekeivel napokon át gyűjtögette a fenyőtobozokat,el sem tudod képzelni milyen kreatív dolgokat készített belőle!

Megérte gyűjtögetni, magáért beszél a végeredmény.

A fenyőtobozt sok mindenre felhasználhatjuk, ha tábortüzet akarunk gyújtani, akkor könnyen lángra gyújthatjuk a tüzet vele, de ha a kreativitásunknak adunk teret, akkor fantasztikus díszítőelemeket készíthetünk belőle! Itt láthatsz néhány remek ötletet, hogyan teheted különlegesebbé az otthonod, néhány toboz felhasználásával.

Ma bemutatunk nektek néhány csodás díszt, amelyeket tobozból készíthetünk

1. Girland készítés fenyőtobozból

A girland a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető díszítő elem. Toboz és egy darab vastagabb fonal felhasználásával el is készíthetjük. A girlandra más apróságokat is fűzhetünk, hogy még különlegesebb legyen. A deres toboz látványát úgy érhetjük el, ha a tobozt bekenjük ragasztóval, majd durva szemű sót szórunk rá.

2. Karácsonyfadísz

A legtöbb esetben azok a fenyők, amelyeket karácsonyra vásárolunk toboz nélküliek. Ha feldíszítjük a karácsonyfát az általunk készített tobozzal pl. ezüstszínűre festjük vagy az előbb említett technikával deressé varázsoljuk, akkor egyedi díszek tehetik szebbé a fát.

3. Kopogtató készítése az ajtóra

Amikor feldíszítjük a lakásunkat, a téli ünnepeket várva ne felejtsünk el az ajtónkra kopogtatót készíteni. A kopogtató készítéséhez szükségünk lesz egy vastag drótra, amiből kört formálunk, néhány tobozra, egy kevés ragasztóra és sok képzelőerőre.

4. Kicsi karácsonyfa

 

Apró díszekből sohasem elég! Egy kicsi feldíszített fenyő lehet az irodai asztalunk vagy a könyves polcunk dísze. A tobozok színezéséhez használjunk zöld színű festéket, mert nagyon jól mutat.

5. Különleges lakásdísz

Ezek a dekorációk még nálunk nincsenek elterjedve, de az ügyes háziasszonyok könnyen el tudják készíteni, nemcsak gyönyörűek, de különleges ajándéknak is megfelelnek.

6. Gyertyatartó helyett

Az ünnep elképzelhetetlen a szeretett személy és gyertya nélkül! Ezekkel az apró díszekkel különlegesebbé tehetjük a lakást, így az ünnep hangulatosabb lesz!

7. A gyerekek képzelőereje felülmúlhatatlan

A gyerekek rajongani fognak ezekért az ötletekért, mert ők is könnyedén elkészíthetik! A karácsonyi készülődés is vidámabb, ha a kicsik is úgy érzik, van feladatuk.