Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

A szomszédok totál bolondnak gondolták, amikor egy konténert ásott el a házánál. A végeredményre mindenki irigy lett

Mindenki irigy volt a végeredményre.

Képzeld el, hogy otthon vagy éppen és a családoddal pihensz a kertben, amikor meglátod, hogy a szomszéd egy 3 méter mély gödröt ás az udvarán. A legtöbben nagyon meglepődnének és lehet még a szomszéd józan eszében is kételkednének.

Wayne Martin élete egyik legnagyobb projektjére készülve úgy döntött, hogy vásárol egy konténert online. De vajon mégis mire használja fel? Hamarosan kiderül!

Némi módosítást hajtott végre

A konténerek tipikusan nagy ajtóval rendelkeznek, aminek a kinyitásához túl sok helyre lenne szükség, így Wayne úgy döntött, hogy egy normál méretű ajtót illeszt a konténer másik végébe.

Az emelés

Egy hatalmas gödröt ásott a földbe, aminek a javaslata szerint nagyjából fél méterrel kell mélyebbnek lennie, mint a konténer. Ezután nagyjából 15 cm tőzegkavicsot szórt az aljára. Ez lehetővé teszi, hogy a víz könnyen elfolyjon a gödörből és megakadályozza a növények kibújását is. Ezután Wayne egy darust bérelt, hogy a konténert a gödörbe helyeztesse.

 

A szivattyúzás megoldása

Ha már stabilan a helyén van, akkor ideje a következő munkafolyamatot megtenni. Mivel egy ilyen nagy gödör esetén könnyen a vízvonal alá mehetünk, így az áradások esélye is nagy és egy esőzés során bejuthat a víz a konténerbe. Ezt Wayne szivattyú telepítésével oldotta meg.

A lépcső

Wayne maga épített egy betonlépcsőt, ami a konténer ajtajáig vezet.

Várakozás a világ végére?

A következő feladat az acélgerendák elhelyezése a gödörbe. A konténer tetejével és a lépcső tetejével egy szintben kell, hogy legyenek. De mégis milyen célt fog szolgálni az építmény?

Némi kitámasztás

Elhelyezve az acélgerendákat, szüksége volt támasztószerkezetre is, hogy biztosítsa az egész építmény stabilitását. Ez a rész rendkívül kritikus, mert megfelelő támaszték nélkül az egész eltorzulhat és görbülhet az idő múlásával.

Forma kialakítás betonacéllal

Ideje a betonfedelet megalapozni. Hullámpalával fedte be a gödör tetejét, majd a bejáratnál az acélgerendákhoz hegesztett betonacél rudakat. Erre betontéglákat helyezett el és feltöltötte őket, hogy szorosan lezárjanak.

Mehet rá a beton

Wayne egy csapat segítségét kérte a végső munkálatokhoz. Mielőtt leöntötték a betont, egy 30 cm-es PVC szellőző nyílást alakítottak ki, hogy közművesíteni tudja az építményét.

Képzelheted mit gondoltak a szomszédok

A gödör lezárult. Miután a beton megkötött, Wayne földet hordott rá, hogy kitöltse a gödör feletti területet. Már csak néhány lépés maradt.

A projekt kész!

Wayne ezután minden felesleges holmit és hulladékot eltakarított. Bevezette a vizet és a villanyáramot és kész is van.

Egy helyiség a gyűjteménynek

Ha már te is nagyon kíváncsi voltál, hogy miért is építette meg Wayne ezt a bunkert, most kiderül! Mivel nagyon szereti a bort, ezért a gyűjteményének méltó helyet szeretett volna építeni számára, ami úgy gondoljuk sikerült!

www.tudasfaja.com