Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

A fél országot elmossa az eső a hétvégén – térképen követheted, hol várható a legtöbb eső

Csapadékos napokra számíthatunk, senki ne hagyja otthon az esernyőjét!

Ahogy mi is megírtuk, hétvégére megérkezik az igazi őszi időjárás: egy hidegfront éri el országunkat, ezért

többfelé és több alkalommal kell esőre, záporra, zivatarra számítani.

Szombaton több helyen, vasárnap főként a középső és keleti tájakon döröghet az ég. Az intenzívebb gócokat kiadós csapadék és erős szél kísérheti, ettől függetlenül is többfelé lesz élénk a légmozgás, keleten inkább déli, míg a Dunántúlon északnyugati irányból.

Az éjszakák a sok felhőnek köszönhetően enyhébbek lesznek, a csúcshőmérséklet viszont visszaesik: az ország nagy részén mind szombaton, mind vasárnap 18-24 fok közötti maximumokat mérhetünk, keleten, délkeleten viszont továbbra is mutathatnak 25-27 fokot a hőmérők.

Esősen indul a következő hét is: hétfőn a mediterrán ciklon térségünk fölé helyeződik, kezdetben sokfelé, majd egyre inkább az ország északkeleti, keleti felén eshet, több helyen kiadós mennyiségben. A középső és keleti tájakon továbbra is lehetnek zivatarok. A délies szél keleten is nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé erős, néhol viharos lehet. Ősziesen hűvös időben lesz részünk, délután mindössze 17-22 fokra készülhetünk, ennél valamivel melegebb a Tiszántúl keleti felén lehet.

A következő napokban tehát az egész országban sok csapadékra lehet számítani, egyes területeken azonban kiadós zuhé is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint

elsősorban az északi, északnyugati tájakon nagy eséllyel 15-20 mm-t meghaladó eső is lehullhat.

Ezen a térképen jól látszik, az ország mely részén élők fognak leginkább elázni: