Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Uncategorized

Riasztás van érvényben: itt csaphat le mindjárt nagy vihar

Itt csaphat le a vihar…

Szombaton az eső, zápor mellett a délnyugati és a középső megyékben lehetnek kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulására – nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A zivatarokat lokálisan intenzív csapadék, esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég kísérheti, emiatt figyelmeztet előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

forrás: met.huForrás: met.hu

Este, éjszaka a középső tájak mellett már keletebbre is előfordulhatnak zivatarok. Vasárnap napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, és inkább csak néhol lehet zivatartevékenység – erre nagyobb esély a keleti országrészben van.

forrás: met.huForrás: met.hu
Vasárnap késő estétől a Dunántúlon – annak is kiemelten az északi, északnyugati felén – egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. A zivatarokat felhőszakadás (>20 mm), illetve helyenként viharos széllökés és jégeső is kísérheti.

Összességében három nap alatt (a hétvégén, illetve a hétfői napot is beleértve) nagy területen jelentős mennyiségű (20 mm-t meghaladó) csapadék hullhat.

atv.hu