Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Aggodalomra van ok: Baj van Korda Gyuri bácsival?

Van miért aggódni?

Bár már többször is tapasztalhattak a rajongók a jeleket, a mostani jubileumi koncerten sokan úgy látták: kifejezetten fáradtnak tűnt Korda György.

 

Még ma is garantált a siker, ha valahol fellép a Korda György-Balázs Klári házaspár. Nincs még egy olyan idős énekes Magyarországon, akinek a kedvéért sportcsarnokok telnének meg. Korda György viszont ilyen. Csakhogy már a nyáron aggasztó hírek érkeztek Gyuri bácsi állapotáról. Akkor a színpadon lett rosszul a legendás énekes, de az eset Klárika mindenkit megnyugtatott, hogy ebben csak a nagy hőság volt a ludas. Ám alighogy a rajongók kicsit megnyugodtak, hogy tényleg minden rendben van a kedvencükkel, újabb aggasztó hírek láttak napvilágot. Korda György ugyanis most már egyre gyakrabban ülve énekel a koncertjein. Először még azt válaszolták a kíváncsiskodó kérdésekre, hogy ez a koreográfia része, ám a mostani, jubileumi koncertje után ismét egyre több találgatás lát napvilágot, hogy talán mégsincs minden annyira rendben, mint azt bizonygatják…

– Amikor csak tehetem, a művész úr valamennyi fővárosi koncertjére elmegyek, hiszen fiatal kora óta imádom – mesélte a koncert egyik nézője, Petrikné Gabika. – Így van összehasonlítási alapom is. Egy évvel ezelőtt, az Erkel Színházban adott koncertjén csak néha voltak pillanatok, ami szembesítette a rajongókat az idő múlásával. Azonban a mostani jubileumi koncertjén egy nagyon fáradt Korda Györgyöt láttam a színpadon. Elmondta, hogy hamarosan itt a karácsony, köszöntött minket két mondatban, elénekelt egy dalt, és ennyi volt. Leült a színpad szélén, és végig ott ült, miközben Klárika énekelt. A felesége nagyon vigyázott rá! Fél méternél nem ment tőle távolabb. Még két-három duettet énekelt a feleségével, de ennyi volt a 80. jubileumi koncert… Megmondom őszintén, kicsit csalódás volt, mert úgy gondoltam, hogy az ő nevével hirdetett koncerten azért jóval több dalt hallhatunk tőle. Viszont aztán eszembe jutott, hogy 81 éves, és hát ennyi idősen már nem is lehet elvárni tőle, hogy végigénekeljen egy koncertet. Persze a közönség őrjöngött, kórusban üvöltözték az emberek, hogy „Gyuri bácsi, Gyuri bácsi”, de nem énekelt több dalt, és gyorsan le is ment a színpadról. Remélem, azért nincs komoly problémája a művész úrnak!

Klárika nagyon vigyáz rá

Klárika sosem titkolta, hogy mindig nagyon odafigyel férjére – így a fellépéseik alkalmával is. Egy korábbi interjúban elmesélte, hogy mindig ő vezeti férjét, amikor még a sötétben kell felmenniük a színpadra. De a rajongók egy kedves esetre is élénken emlékeznek: amikor Klárika egy koncerten észrevette, hogy kikötődött a férje cipőfűzője, nagyon megijedt, hogy el ne essen benne Gyuri bácsi. Ezért a következő pillanatban a férje kezébe nyomta a mikrofont, majd rögtön ott, a színpadon bekötötte neki a cipőfűzőjét.