Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Nem rég érkezett: Lezuhant egy utasszállító 100 vesztette életét: gyerekek is vannak az áldozatok között

Gyerekek is vannak az áldozatok között.

A repülőszerencsétlenség Kazahsztánban történt, a gépen 98 utas és az öt főből álló személyzet tartózkodott. A BBC legfrissebb információi szerint 14-en már biztosan életüket veszítették, köztük gyerekek is, hatvanan pedig megsérültek.

A Bek Air légitársaság utasszállítója röviddel a felszállást követően zuhant le az Almati reptértől nem messze, helyi idő szerint hét óra után nem sokkal, írja a CNN. A reptéri információk szerint a szerencsétlenségben legalább hatvanan, köztük nyolc gyerek sérült meg, őket kórházba szállították.

A Z92100-as számú járat Almatiból tartott a fővárosba, Nur-Sultanba, amikor a Flightradar24 információ szerint a felszállást követően 19 másodperccel, nagyjából öt kilométerre a repülőtértől zuhant le, majd áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek. A Reuters egyik helyszínen tartózkodó riportere szerint a balesetet megelőzően hatalmas köd volt a helyszínen, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez okozta volna a gép lezuhanását.

Flightradar24

@flightradar24

Bek Air crashed shortly after takeoff from Almaty this morning. Preliminary ADS-B data is available at https://www.flightradar24.com/blog/bek-air-flight-z92100-crashes-shortly-after-take-off-from-almaty/ . We are currently retrieving and processing granular ADS-B data for this flight.

Kép megtekintése a Twitteren
505 ember beszél erről

A kazah belügyminisztérium előzetes tájékoztatása szerint a 14 halottból hat gyerek.

Hirdetés

A baleset körülményeinek pontos kivizsgálására egy különleges bizottságot állítanak majd fel. Kaszim-Zsomart Kemeluli Tokajev kazah elnök őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Azt mondta, a felelősökre súlyos büntetés vár majd.

Breaking911@Breaking911

Kazakhstan plane crash: Bek Air plane goes down near Almaty airport; multiple fatalities reported

Beágyazott videó

435 ember beszél erről

Ez is érdekelhet: Húsz évig voltam a szeretője. A család nem engedte meg, hogy elbúcsúzzam tőle a halálos ágyánál!Talán enyhíteni fog a fájdalmamon, ha leírom a történetem.