Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Kert

Ez a nő Elcsent pár ötletet belga kertészektől és kertépítőktől. Az udvarára szinte rá sem ismerni! Olcsó, de gyönyörű ötletek

Ezek az ötletek neked is jól jöhetnek.

Amennyiben te egy családi házban élsz, vagy rendelkezel telekkel, nyaralóval, akkor te egy nagyon szerencsés embernek mondhatod magad. Természetesen, az adott terület sok-sok gondoskodást és időt igényel, viszont te magad hozhatsz létre valóságos csodákat! Ahhoz, hogy kertünket széppé varázsoljuk, nem feltétlenül szükséges teletömni bonyolult megoldásokkal és drága kerti berendezésekkel. Érdemes megtekinteni, hogyan néz ki például egy holland vagy belga ember kertje: kis virágágyások aranyos virágokkal, minden a helyszínen található alapanyagokból építve.

Ha fejben már összeállt, mit és hogy is szeretnénk valójában, akkor sokkal könnyebb valóban lenyűgöző kompozíciókat létrehozni, melyek szebbé varázsolják majd a kertünket. A Ketkes.com szerkesztősége összegyűjtött 15 ötletet, melyeket most közzéteszünk, így nem kell azon gondolkozni, mit és hogyan; ezeket már csak meg kell valósítani.

Virágoskertek, virágágyások a nyaraló kiskertjébe

1. Ha akad egy feleslegesnek ítélt raklap, ne habozz azt felhasználni és egy függőleges virágágyást alkotni belőle. Több raklapból egész virágfolyosót készíthetsz.

2. Egy ilyen aranyos kis kert minden ház díszévé válik.

3. Nem feltétlenül kell mindenhová virágokat ültetni. A zöld gyepet hangsúlyozandó, annak szélére ültetve egy minimalista de igencsak ízléses kertünk lesz.

4. A kert díszítésekor ne feledkezzünk meg a kerítésről sem! Ez egyfajta plusz otthonosságot ad a kertünknek.

5. A régi kerékpárunktól sem kell olyan gyorsan megszabadulni, egy kis fantáziával igencsak dekoratív virágtartó lehet belőle

6. Egy nagyszerű ötlet a térelválasztásra. Mintha a paradicsomba csöppentünk volna!

7. Még a padok is sokkal másképpen néznek ki, ha virágokkal díszítjük őket. És persze, sokkal jobban esik így ott ülni.

8. Egy ilyen lépcsőn felmenni a házig valóságos gyönyör. A ház előtti virágágyások mindig jó ötletnek bizonyulnak.

9. A virágágyásodat formázzad meg házi kedvenced mintájára. Nagyon eredeti ötlet.

10. Nagyon szép és abszolúte szokatlan ötlet. Egy kár van: nem lehet benne aludni…

11. Nagyon szeretem a virágos boltíveket. Szinte a mesékben érzem magam királykisasszonyként.

12. A csak zöld növényekből is lehet megdöbbentően szépet alkotni.

13. Virágból sosem lehet túlságosan sok! Íme, egy szép virágoskert-megoldás. Csak aztán győzzük is időben meglocsolni mindet!

14. Egy rendkívül kreatív megoldás

15. Bármilyen, nem túlságosan feltűnő dologból varázsolhatunk virágoskertet illetve virágágyást.

Annyira szeretem, amikor minden üde zöld és virágba borult körülöttem. Alkoss te is ilyen mesés virágszigeteket a kertben, a telkeden, hogy neked is legalább annyi örömet szerezzenek a meleg hónapokban. És ne feledd ezt a cikket megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem!