Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Otthon

Kiürült a tejfölös vödör és ezt használta szép húsvéti dekorációhoz, ezt neked is ki kell próbálni!

Nézd meg milyen klassz dolgokat tudsz belőlük készíteni.

Hamarosan itt a húsvét és a dekoráció készítést akár már el is lehet kezdeni. Ha eddig csak a tojásfestésre korlátoztad a kreativitásodat, akkor ideje szintet lépni.

Mutatunk neked két szuper módszert, hogyan készíthetsz magadnak csinos húsvéti kosarakat műanyag dobozból vagy újságpapírból. Érdekel? Olvass tovább!

Húsvéti kosár műanyagból

Hozzávalók:

  • selyem szalag
  • szalaghoz színben passzoló anyagdarab
  • műanyag tálka (aljától elválasztva)
  • műanyag darabka (kosár fülnek)
  • ragasztó

Mosd ki alaposan a műanyag tálkát, majd vágd ki az alját.

A falát tekerd körbe szalaggal a képen látható módon, majd ragaszd le a végeket.

A levágott kerek aljra is ragaszd rá az anyagdarabot, majd helyezd bele a szalaggal bevont keret aljára. Ragasztóval rögzítsd.

Fogd a választott hosszúságú műanyag darab csíkot és azt is vond be a szalaggal, majd ragaszd a kosárka belsejébe, hogy kosárfülként funkcionáljon.

Dekoráld ki a kosárkát tetszés szerint csipkével, kis művirágokkal, stb. Tegyél bele tojást, kiscsibét, nyuszit.

Fonott kosár újságpapírból

  • újságpapír
  • PVA ragasztó
  • olló
  • festék spray

Kezdd az újságpapír szálak készítésével. Vágj le a papírlapokból 8-10 cm széles sávokat és ezeket kezdd el felsodorni dőlt szögben, így a képen látható csőszerű darabokat kaphatsz.

 

Fixáld a végeket ragasztóval.

Ezután fogj 4 szálat és keresztezd őket. Fixáld ragasztóval. 4 horizontális és 5 vertikális szál elegendő lesz egy közepes méretű kosárkához.

Kezdd el az egyik szálat körbeszőni a többi szálon, alul-felül haladva, ahogyan a képen is látod. Ha véget ér a szál, ragasz hozzá egy következőt és folytasd a munkát.

Ha elértél egy vágyott átmérőjű kört, akkor helyezz rá egy kör alapú tárgyat, ami passzol hozzá méretben és egy befőttes gumival rögzítsd annak oldalához a szálakat.

Ezek mentén folytasd a szövést felfelé. A végén kilógó szálakat ragaszd a kosár belső felületéhez. Ezzel készen van a kosár teste. Már csak a fül marad, amelyet ugyanilyen papír szálakból, négyes fonással készíthetsz el. Ragasztóval fixáld.

Ha készen vagy, fújd le tetszés szerint választott festékkel.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com