Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss előrejelzés: Ekkor érkezik a hidegfront, viharos széllel, lehűléssel és esővel

Ekkor érkezik a hidegfront.

Hétfőn még 23-31 fok is lehet, de keddre jócskán visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 12-18 fok várható.

Vasárnap általában kevés fátyolfelhő szűri a napsütést, de délután, illetve este átmenetileg mindenhol megvastagszik a felhőzet. Néhol – legnagyobb eséllyel északon – előfordulhat záporeső – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délnyugati, déli szél napközben nagy területen megélénkül, főként a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Keleten még este vastagabb lesz a felhőzet, de ott is elvékonyodik. Ezzel együtt nyugat felől ismét fátyolfelhők érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél a Dunántúl egyes részein élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Hétfőn a déli-délnyugati szelet erős, nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik – írja az Időkép.

Délután megnövekszik a felhőzet és a kora esti óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok a közelgő hidegfront előtt. Napközben 23-31 fok várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Keddre virradóan viharos északnyugati széllel megérkezik a hidegfront. Több csapadék délnyugaton lehet, máshol csak elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar a nap első felében.

Jócskán visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 12-18 fok várható.

Szerdán az ország nagy részén száraz idő várható, csak néhol lehet gyenge eső, zápor. Hajnalban a fagyzugos helyeken gyengén fagyhat. Délután 12-24 fok várható, északon lesz hűvösebb, délen melegebb. Szerda éjjel, valamint csütörtök hajnalban, reggel és délelőtt több helyen már kiadósabb eső is előfordulhat.