Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rendkívüli hír: Nyoma veszett a neves énekesnek, a rendőrség keresi

Aki csak tudja ossza meg.

Eltűnt Blazsó Domonkos operaénekes. A 42 éves férfi ügyében a II. kerületi Rendőr-főkapitányság eljárást indított.

Május 10-én látták utoljára

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 42 éves Blazsó Domonkos eltűnése ügyében, olvasható a rendőrség weboldalán. A rendelkezésre álló adatok szerint az operaénekes május 10-én délután Budapest XII. kerületéből ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról.

Blazsó Domonkos / Fotó: Kupfer Michael

Blazsó Domonkos 1977-ben született Budapesten. A Szent István Zeneművészeti Szakközép iskola zongora és ének szakán végzett, majd Stuttgartban oratórium és szóló énekesi tanulmányokat folytatott a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-ban Bruce Abel professzor növendékeként. 1997-ben a Budapesti Dalversenyen első díjat nyert. Ugyanebben az évben a Nemzetközi Ádám Jenő Dalversenyen 3. díjjal és külön díjjal is jutalmazták.

Nehéz anyagi körülmények között él

1999-től 2003-ig a Honvéd Férfikar -, 2005-től 2012-ig a Magyar Rádió Énekkar -, 2012-től 2017-ig a Nemzeti Énekkar tagja és szólistája.

Papageno színházi portál úgy tudja a művész ismeretségi körének elmondása alapján úgy tudja, hogy a művész az utóbbi időszakban nagyon nehéz anyagi körülmények között élt. A basszbariton utoljára március 11-én posztolt utoljára a hivatalos Facebook-oldalán.

Az operavilágot nem csak ezen hír rázta meg az elmúlt napokban, Fülöp Attila, a Magyar Állami Operaház egykori igazgatója 78 éves korában elhunyt május 9-én.