Aggasztó hír: Lángolt a magyar sztárpár otthonában

Ezért csaptak fel a lángok.

Bárdosi Sándor felesége részletesen elmesélte, mi történt azon a borzalmas délutánon.

Borzalmas pillanatokat élt át albérletükben a Bárdosi család. A családfő, Sándor éppen nem tartózkodott otthon, amikor megtörtént a baj. Ildikó a gyerekekkel, a barátnőjével és a nagynénjével ült a nappaliban, amikor rémülten vette észre, hogy sűrű, fekete füst ömlik a konyhapult alól.

„Az albérletben, amiben még körülbelül két hetet lakunk, kigyulladt egy vezeték a konyhában. Sosem láttam ilyet ezelőtt. Szó szerint lángolt a kábel és a fal” – kezdte Ildikó.

„Sűrű, fekete füst ömlött ki a konyhapult alól. Megijedtem, ezért gyorsan kikapcsoltam, az egyébként működésben lévő gépet. (…) Elment az áram az egész lakásban. Ekkor még több füst tört elő a mosogatógép teteje és a pult közül. Itt már tudtam, hogy baj van” – folytatta a családanya, aki rögtön kivitte a gyerekeket és a család cicáját a lakásból, eközben a nagynénje kihúzta a gépet a pult alól, hogy felmérje a helyzet súlyosságát.

„Felcsaptak a lángok. Sanyinak kiabáltam a telefonba, hogy tűz van” – emlékezett vissza a rémisztő pillanatokra Ildikó, aki tudta, hogy vízzel nem oltható az elektromos tűz, mert életveszélyes. Ezért a szomszédoktól próbált segítséget kérni, de már a tűzoltók is úton voltak. Ekkor ért haza az olimpikon, aki rögtön tudta, mi a teendő.

„Volt az autójában poroltó, így sikerült eloltania a tüzet. Ő a mi hősünk. Mindig határozott, nem esik pánikba, kezeli a helyzetet” – magyarázta Ildikó, aki hozzátette, a családnak napokig tartott megemészteni a történteket, de mindannyian jól vannak.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rengeteg esemény történt velünk a héten, ebből az egyiket napokba telt megemészteni. Borzalmas volt. Az albérletben amiben még kb. 2 hetet lakunk kigyulladt egy vezeték a konyhában. Sosem láttam ilyet ezelőtt. Szó szerint lángolt a kábel, és a fal. Sanyi nem volt itthon, épp tartott hazafelé. Vártam, hogy beessen az ajtón és indulhassak edzést tartani. Nálunk volt a barátnőm, és a nagynéném is. Beszélgetésünk közben vettem észre, hogy sűrű fekete füst ömlik ki a konyhapult alól. Megijedtem, ezért gyorsan kikapcsoltam, az egyébként működésben lévő gépet. Pár másodpercre rá le is csapódott a biztosító relé a lakásban. Mind. Áramtalanodott az egész lakás. Ekkor még több füst tört elő a mosogatógép teteje és a pult közül. Itt már tudtam, hogy baj van. A gyerekeket azonnal vittem ki a lakásból. A nagynéném elhúzta a gépet. Ekkor sújtott le minket a helyzet. Felcsaptak a lángok. Sanyinak kiabáltam a telefonba, hogy tűz van, és már tettem is le, hogy a gyerekekkel tudjak foglalkozni (közben Kuszi cicát is gyorsan bedobtam a szállító dobozába, és oda vittem a gyerekekhez) Próbáltunk az emeleten segítséget kérni, mert nem volt sehol poroltó, és mivel elektromos a tűz, azt vízzel nem szabad oltani, mert életveszélyes! Hívtuk a tűzoltókat, de közben próbáltuk megoldani a problémát, mert ilyen esetben jelentős lehet az anyagi kár. Tudtátok, hogy egy lakásban a tűz kialakulásától egy szoba lángba borulásáig 5 perc is elegendő? Hálisten Sanyi perceken belül hazaért. Volt az autójában poroltó, így sikerült eloltania a tüzet. Ő a mi hősünk❤️ Mindig határozott, nem esik pánikba, kezeli a helyzetet! A tűzoltók kiérkezésekor kivizsgáltak mindent. Ellenőrizték, hogy biztos nincs e már tűz. Megtörtént a papírmunka, kicsit megnyugodtunk. Hívtunk villanyszerelőt is, mert addig nem szabad visszakapcsolni az áramot. A gyerekeket elvitték a rokonok, hogy megnyugodhassanak. Én csak ültem, pilláztam, és belegondoltam mekkora baj lehetett volna, ha épp alvás közben gyullad ki, vagy ha elmegyünk itthonról. Bár otthoni tűzesetekre nem nagyon lehet felkészülni, mégis érdemes tisztában lenni néhány alapvető szabállyal.. Folyt. kommentben👇🏼👇🏼

Ildikó Bárdosi (@bardosiildi) által megosztott bejegyzés,