Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss előrejelzés: Ekkor érkezik a durva felhőszakadás, íme a részletek

Ekkor érkezik.

A zivatarok áthelyeződése lassú lesz, ezért főként felhőszakadás társulhat hozzájuk, de nincs kizárva nagyobb méretű jég és viharos széllökés sem.

Kedden a kora délelőtti órákig az északkeleti, északi tájakon még hosszabb időre is kisüthet a nap, majd a megnövekvő felhőzet mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Többfelé várható zápor, zivatar, de a nyugati tájakon zártabb lehet a felhőzet, így ott eső is előfordulhat.

Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 28 fok között várható, nyugat felé haladva számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

A zivatarok áthelyeződése lassú lesz, ezért főként felhőszakadás (lokálisan 30-45 mm, keleten lehetnek olyan lassú mozgású intenzívebb gócok amelyből helyenként akár >45-50 mm csapadék is hullhat ) társulhat hozzájuk, de nagyobb méretű jég és viharos széllökés (jellemzően 60-80 km/h, de egy-egy helyen akár 80-90 km/h is lehet) is kísérheti őket.

atv.hu/OMSZ