Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Jó híreket árult el Németh Lajos: a rengeteg vihar után ekkor érkezik meg az igazi meleg nyár

Ekkor érkezik végre meg a nyár.

Elmondta, mikor ér véget az esős idő.

Két hete szinte mindennap lecsap az országra a zivatar. Vajon még meddig kell ezt a viharos időt kibírnunk? Az előrejelzések szerint mostantól már fellégezhetünk. Németh Lajos most mindent elárul a mai és az elkövetkezendő napok időjárásáról.

“A következő napokban, a hétvégén is valamivel már több napsütésben reménykedhetünk, ezért ez a hétvége már több napsütéssel telik majd, de nem ússzuk meg szárazon ezt a hétvégét sem. A két nap közül szombaton várható a kevesebb zápor, zivatar, több napsütés, vasárnap pedig ismét több lesz a felhő. Nem igazán strandidő annak ellenére, hogy a legfrissebb mérések szerint mind a Balaton, mind a Velencei-tó vízének a hőmérséklete 21-22 fok, de a hétvégén 22-23 fokos vízhőmérsékletre lehet számítani a sekélyebb részeken” – mondta Németh Lajos, aki a folytatásról is beszélt, és igazán jó hírekkel szolgált:

“Keddtől szerdától vége ennek a trópusi, záporos, zivataros időjárásnak. Szárazabb, melegebb levegő alakítja majd a Kárpát-medence időjárását. Úgyhogy sok napsütés várható, és a hőmérséklet csúcsértéke keddtől, szerdától 24-29, majd a hét második felében 25 és 30 fok között alakul. Itt a nyár, a csillagászati nyár kezdetével beköszönt az igazi napsütéses, strandidős nyári időjárás.”