Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Isten éltesse sokáig: Ma 75 éves Kudlik Júlia – Bőven letagadhatna korából a legendás bemondónő

Isten éltesse még sokáig.

Kudlik Júlia negyven éven át volt a Magyar Televízió egyik legismertebb arca. Bemondónőként, hírolvasóként és műsorvezetőnőként is imádták a nézők. 1965-től 1996-ig vezette a Delta című műsort, háziasszonya volt több Táncdalfesztiválnak, Kodály énekversenynek, számos népdal- és népzenei vetélkedőnek, tévéfesztiválnak és díjátadó gálának.

A Szeszélyes évszakok című szórakoztató műsor házigazdáiként Antal Imrével felejthetetlen párost alkottak.

Kudlik Júlia 20 éve nincs képernyőn

Neve egybeforrt a magyar televíziózás fénykorával. 1964. február 29-én láthatták a nézők először a képernyőn, ahonnan 2001-ben került le. Miután 2005-ben, egy évvel azután, hogy a Magyar Televízió Örökös Tagja lett, a köztévé vezetősége egy csoportos leépítés során őt is elküldte, a tévét sem kapcsolta be, inkább olvas, kertészkedik és kézimunkázik.

Ritkán nyilatkozik, és a közösségi oldalakat sem használja; évekig a nevével működtettek egy álprofilt, aminek még egykori kollégái is bedőltek, de azt sikerült töröltetnie. A kameráknak búcsút intett, de a közönségnek nem: évekkel ezelőtt elkezdte járni az országot Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekessel. Utóbbi a műsorban énekel, míg Kudlik Júlia prózával szórakoztatja a nézőket.