Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ennyire nagy a baj? Nem kér a kórházi kezelésből, de 24 órás felügyelet alatt van Pécsi Ildikó

Így van most.

Férje, Szűcs Lajos halálával Pécsi Ildikó lelkének egy része is meghalt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő úgy próbál túlélni hogy az évtizedek alatt felhalmozódott tárgyakat nézegeti, és régi történeteket oszt meg a környezetében élőkkel. Így régi tanítványának, L. Péterfi Csabának is, aki fogadott anyjaként szereti Pécsi Ildikót.

– Van, amikkor mosolyog, máskor zokogva omlik össze. Többször elmesélte, hogyan ismerkedtek meg, és milyen csodás volt a kapcsolatuk – kezdte a Sorry! magazinnak Csaba. – Egyik nap például esküvői fotókat nézegetett, sztorizgatott nekünk a nagy napról. A közös ágyukat is szépen rendbe rakta, és egy képet helyezett el ott, ahol Lajos bácsi aludt…

Köztudott, hogy a nyolcvanesztendős színésznő régóta súlyos cukorbetegséggel küzd, és az egészségi állapota romlott az elmúlt években. Nem csoda, hogy mindenki nagyon aggódik érte.

– Huszonnégy órás felügyelet alatt van. Felnézek rá, amiért a fájdalma és a betegségei ellenére képes végigcsinálni ezt a rettenetes időszakot, ugyanakkor nem tudom, mennyit bír el lelkileg és fizikailag – folytatja L. Péterfi Csaba, aki a színésznő fiával folyamatosan próbálja tartani benne a lelket, és egyetlen percre sem hagyja magára.

– Bár a kora és a komoly egészségi problémái sosem tudták teljesen legyűrni, ebben a rendkívül megterhelő időszakban rendszeresen kijár hozzá az orvos, ellenőrzi az állapotát. Javasoltuk neki, hogy néhány napra feküdjön be a kórházba, hogy megerősödjön, de élből elutasította az ötletet. (…) Most otthon érzi magát a legjobban, nem hajlandó elhagyni a házat. Úgy érzi, ott van a legnagyobb biztonságban a kutyákkal, a kertjével és Lajos bácsi emlékeivel.