Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Riasztás van érvényben: Mutatjuk mely megyékben csap le a vihar a következő órákban

Ezekre a megyékre érvényes

Riasztás

Megírtuk, hogy augusztus utolsó hete elég vegyes időjárást tartogat számunkra – alapvetően meleg, nyárias körülményekre számíthatunk helyenként zivatarokkal, hónap végén pedig egy lehűlés jelzi majd a szezon fináléját. Már azt is előrevetítettük, hogy idén ősszel mit ígérnek a korai adatok az AccuWeather információi alapján, ha kíváncsi vagy a szeptemberi, októberi vagy épp novemberi jelzésre, ide kattintva olvashatsz róla.

A héten tehát még élvezhetjük a kánikulát, ám több felhőszakadás is megzavarja majd a napsütést, például keddre is adott ki riasztást az OMSZ néhány megyére.

Keleti megyék

“Reggel a délkeleti határnál az eső, zápor mellett csekély valószínűséggel még kialakulhat zivatar. A déli órákra az északkeleti országrészben labilizálódik a légkör és a záporok mellett elsősorban Borsod északi részén, a Zemplén térségében, illetve a Tiszántúl északi részén néhol zivatar kialakulása várható. Zivatarban átmeneti intenzív csapadék, 60-70 km/h-t meghaladó szél, esetleg jégeső kialakulhat. Késő délután északkeleten is stabilizálódik a légkör” – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A térkép szerint tehát Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén lehet számítani felhőszakadásra a következő órákban.