Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Még nem lélegezhetünk fel: újabb riasztást adtak ki, jégeső és újabb viharok jöhetnek

Ekkor számíthatunk rájuk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt adott ki riasztást. A nap első felében a zivatarok egyre inkább a keleti, északkeleti megyékre korlátozódnak, köztük már csak kisebb eséllyel fordulhatnak elő heves zivatarok. Délután az Északi-középhegységben még nem kizárt egy-egy újabb zivatar kialakulása a záporok mellett. Estére mindenütt jelentősen csökken a csapadékhajlam.

A zivatarokat viharos (ált. 60-90 km/h) széllökés és jégeső kísérheti, illetve intenzív csapadék is társulhat hozzájuk.

A Köpönyeg.hu szerint azonban fokozatosan visszatér a kellemes meleg.

Szerda  

Fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Délutánra mérséklődik az eleinte még több helyen élénk északnyugati szél. 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet – ÉK-en lesz a leghűvösebb. Igazi kora őszi idő várható.

Csütörtök

Egy szakadozott felhősáv érkezik északnyugat felől, de zápor inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki elszórtan. Újra megélénkül az ÉNy-i légmozgás. 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek és szombat  

Ragyogó szeptemberi napsütésre van kilátás, nem lesz csapadék. Erősödik a nappali felmelegedés: pénteken 26, szombaton már 28°C körül alakul a maximum.

Vasárnap  

Túlnyomóan napos, nyáriasan meleg időnk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 26-31 fokot. A délkeleti szél csak néha élénkül meg.