Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Kiment a fejedből és nem vetted ki a fagyasztóból a húst? Ne aggódj, a következő trükkel 10 perc alatt kiolvaszthatod!

Ez neked is jól jöhet.

A vasárnapi ebédhez az ügyes, gondos háziasszonyok már szombaton kiveszik a mélyhűtőből a hússzeleteket, egészben lefagyasztott csirkét, hiszen több óra múlva lehet bármit is kezdeni velük, ugyanis a keményre fagyott húsokat nem lehet úgy rendeltetésüknek megfelelően elkészíteni.

A következő praktika viszont segít, hogy a háziasszonyok kiküszöböljék ezt a problémát, ha netán elfelejtették kivenni időben a húst. Mindössze két hozzávalóra lesz szükség, hogy az olvadás 10 perc alatt végbemenjen: forró vízre és lezárható nejlon tasakra.

A vizet addig melegítsük, amíg beindulna a forrás, tehát a 100 Celsius fok körül már jó lesz a hőmérséklete, ezután zárjuk el alatta a tüzet. Ebbe kell a bezacskózott húsokat beletenni. A csirkemell mindössze 10 perc alatt kienged, a többi húsoknak, főként például az egészben lefagyasztott csirkéknek, lehet, hogy ennél több időre lesz szüksége, de semmiképp ne maradjanak 45 percnél tovább a forró vízbe, mert különben az már a főzési folyamat részévé válik.

Ennyi az egész. Legközelebb, ha elfelejtettük kivenni időben a fagyasztott húsokat, jusson eszükbe ez az egyszerű és praktikus módszer.