Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Kakaós süti túróval, szederrel és pudingzselével: nem csak szép, de mennyeien finom is

Gyönyörű és még finom is. Erre nem lehet nemet mondani.

A friss szeder, akár nyáron, akár télen a boltban beszerezve, arra hivatott, hogy minél finomabb sütemény készüljön belőle. Legutóbb a választásom a kakaós szeletre esett túróval, szederrel és pudingzselével. Három fantasztikus réteg, amit „megtör” a fehér túrókrém is vaníliás-gyümölcsös pudingzselé közti gyönyörű szeder. Frissítő desszert, ami hidegen fogyasztva a legjobb, egy pohár fehérborral kísérve. Bár sok alapanyag kell hozzá, az egyes rétegek elkésztése egyáltalán nem bonyolult, és nagyon egyszerűen megkomponálható a finomság.

Hozzáadta: Viki78, 16.2.2017

Kategória: Desszertek, süteményekTúrós édességek, süteményekPudingos receptekGyümölcs szerintSzeder

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 bögre (250 ml)rétesliszt
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 bögretej
1 bögreolaj
1 bögreporcukor
2 ev. kanálkakaó (púpos evőkanál)
csipet só
3 db tojás
1 csomagsütőpor
Töltelék:
500 g zsíros túró
1 doboz (kb. 250 ml)tejföl (16% zsírtartalommal)
1 ev. kanál Dr.Oetker Finesse természetes Bourbon vanília aroma
szükség szerint tej
ízlés szerint cukor
250 g szeder

Zselé:

650 ml víz
100 ml gyümölcslé
2 csomag Dr.Oetker vanília pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder.
  2. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
  3. A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon megfőzzük. Levesszük a tűzről, majd 5-10 percig kevergetjük, és langyosra hűtjük. Ezután rákanalazzuk a szederre, elegyengetjük, végül a süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)