Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Unod már a rántott húst? Mutatunk attól egy ezerszer finom receptet: Sajttal töltött rántott burgonya

Érdemes kipróbálni ez egy nyerő ötlet.

A burgonya bizony univerzális alapanyag! Sós és édes fogások alapanyaga is lehet, főétel és előétel is készíthető belőle, na meg persze köretnek sem utolsó. A sajttal töltött rántott burgonyát friss burgonyából készítettem, de akár maradék burgonyapürét is használhatunk, a lényeg, hogy a burgonyát sűrűbb, formázható állagúra kell hozni. Ehhez a liszt is tökéletes. A burgonyába csak becsomagoljuk a sajtot, panírozzuk és bő olajban készre sütjük.

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

5 db főtt burgonya
kevés vaj és tejszín
szükség szerint liszt
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa
100 g reszelni való sajt
olaj sütéshez
só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. Én kb. közepes burgonyát használtam, de sajnos nehéz megmondani, hogy mekkora is volt, nagyjából szemre választottam ki.
  2. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, sózzuk és borsozzuk, áttörjük, egy kevés vajjal és tejszínnel addig dolgozzuk, amíg szinte burgonyapüré állagú nem lesz. A tészta „sűrű” kell, hogy maradjon, mert majd ebbe fogjuk belecsomagolni a sajtot. Ha a burgonyapüré túl lágy, folyós, akkor liszttel tudunk javítani az állagán.
  3. Nedves kézzel tenyérnyi korongokat formázunk a burgonyából, a közepére egy darabka sajtot teszünk, majd a tésztával becsomagoljuk. Felvert tojásba és szemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, tálaljuk.
  6. Mártogatósnak tejfölt, fokhagymás majonézt vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.