Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyhaÖt perc pihi

Villámgyors gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. A család jobban szereti mint a kenyeret!

Imádja az egész család.

A legutóbbi grillezés egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát ez az extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Előnye, hogy a tészta pillanatok alatt elkészül, a sütéshez nem kell zsiradék sem, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! A füstölt reszelt sajt pompásan kiegészíti a kenyérlepényt, amit a fokhagymás olajjal tehetünk még finomabbá. Ebből a lepénykéből egy darab sosem elég! Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 1.7.2018

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 g búzafinomliszt
50 ml napraforgóolaj
100 ml hideg víz
1 kv. kanál
1 kv. kanál sütőpor
200 g reszelt sajt (füstölt)
zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk.
  2. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.
  3. A korongokat reszelt sajttal megszórjuk, becsomagoljuk, majd még egyszer kinyújtjuk.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük.

  5. A fokhagymás olajhoz a zúzott fokhagymát elkeverjük az olajjal.