Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Sajnos a legtöbb háziasszony nem ismeri az igazi klasszikus linzertészta receptjét…. mutatjuk mitől lesz igazán omlós

Mi már csak így készítjük….

Én nagyon szeretem a klasszikus linzertésztát. Egyszerűen formázható, és nagyon sokáig eláll. Ez a recept tényleg ősöreg, még mamámtól tanutam, aki szintén anyukájától. A recept generációkon keresztül adódott tovább, és nagyon örülök, hogy én is így készítem a klasszikus linzertésztát. Néha kakaót is adok hozzá, vagy darált dióval és darált mandulával dobom fel, annak függvényében, épp mihez van kedvem, vagy a család mit kívánt meg.

Hozzáadta: TopPetra, 21.12.2016

Kategória: Karácsonyi desszertekKarácsonyÜnnepekLinzerTésztákLinzer

ALAPANYAGOK

370 g rétesliszt
250 g vaj
120 g porcukor
1/2 db citrom héja
1 db tojás sárgája

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. Az átszitált lisztet, a porcukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a tojás sárgáját. A hozzávalókat eldolgozzuk, majd egy cipót formázunk a tésztából. A tésztát túl sokáig nem dolgozom, csak épphogy, ezután fóliába csomagolom és egy órára hűtőszekrénybe teszem pihenni.

  2. A tésztát 3 mm vastagságúra gyúrjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. A süteményeket 180 fokon 5-7 percig sütjük, de a sütést figyelemmel kísérjük, mivel minden sütő más. Vigyázat, a tészta nagyon hamar megsül, és ha túlsütjük, akkor nagyon száraz lesz.
  3. A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy kikenhetjük vajjal.
  4. A kész linzert lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk.