Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Raffaello torta: Sokkal egyszerűbb mint gondolnád a benne lévő krém leírhatatlanul finom

Nem csak ünnepekkor készül ilyen.

Az elkészítése nem megerőltető, mégis kiváló! A tészta puha, pillanatok alatt elkészül, a krém pedig tökéletesen kiegészíti. Szerző: Karambola

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021

Kategória: Desszertek, süteményekSzülinapÜnnepekÉdes tortákTorták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta – 3x:

3 db tojásfehérje
5 ev. kanál kristálycukor
100 g kókuszreszelék
1 ev. kanál zsemlemorzsa

Krém:

500 g mascarpone
360 ml habtejszín
5 ev. kanál porcukor

Befejezéshez:

Kókuszreszelék szóráshoz
Bolti Raffaello golyók díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és zsemlemorzsát. A kapott tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, 180 fokon 12 percig sütjük. Kihűtjük. Ugyanígy készítjük el a többi 2 tésztalapot is.
  2. A mascarpone sajtot a cukorral elkeverjük, a habtejszínt habbá verjük, majd a két alapot eggyé dolgozzuk. A tésztalapokat ezzel a krémmel tapasztjuk össze, az oldalára és a tetejére is teszünk.
  3. Kókuszreszelékkel megszórjuk, Raffaello folyókkal díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Miután minden réteg megkötött, tálaljuk.