Raffaello torta: Sokkal egyszerűbb mint gondolnád a benne lévő krém leírhatatlanul finom
Nem csak ünnepekkor készül ilyen.
Az elkészítése nem megerőltető, mégis kiváló! A tészta puha, pillanatok alatt elkészül, a krém pedig tökéletesen kiegészíti. Szerző: Karambola
Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta – 3x:
3 db tojásfehérje
5 ev. kanál kristálycukor
100 g kókuszreszelék
1 ev. kanál zsemlemorzsa
Krém:
500 g mascarpone
360 ml habtejszín
5 ev. kanál porcukor
Befejezéshez:
Kókuszreszelék szóráshoz
Bolti Raffaello golyók díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és zsemlemorzsát. A kapott tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, 180 fokon 12 percig sütjük. Kihűtjük. Ugyanígy készítjük el a többi 2 tésztalapot is.
-
A mascarpone sajtot a cukorral elkeverjük, a habtejszínt habbá verjük, majd a két alapot eggyé dolgozzuk. A tésztalapokat ezzel a krémmel tapasztjuk össze, az oldalára és a tetejére is teszünk.
-
Kókuszreszelékkel megszórjuk, Raffaello folyókkal díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Miután minden réteg megkötött, tálaljuk.