Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ropogós Ostyaroládban kókuszos-karamellás töltelék, legjobb benne, hogy sütni se kell

Mi nagyon szeretjük.

Az elkészítése extrém gyors. Amíg a kétféle töltelék készült, addig az ostyalapot nedves kendőn pihentettem, így a végén megpuhult és sokkal könnyebb volt feltekerni. A felcsavart tekercset hűtőszekrénybe tettem, majd kb. centiméter vastag szeletekre vágtam. Szerző: Karambola

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 db ostyalap tortához

Karamellás töltelék:

100 g kristálycukor
200 ml víz
260 g háztartási keksz

Kókuszos töltelék:

100 g kristálycukor
3 ev. kanál víz
100 g vaj
100 g tejpor
100 g kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. Az ostyalapot nedves kendőre tesszük és addig pihentetjük rajta, amíg el nem készítjük a tölteléket. A lap megpuhul, könnyebb lesz felcsavarni.

  2. A kristálycukrot edénybe tesszük, feltesszük tűzre és karamellt készítünk. Amikor a karamell már elkészült, hozzáadjuk a vizet. Legyünk nagyon óvatosak! Amint vízzel érintkezik, elkezd „köpködni” és senki sem szeretné magát megégetni! A karamell a vízben feloldódik. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a porrá tört kekszet és elkeverjük. Még amíg forró, rákenjük az ostyalapra, elegyengetjük.

  3. A kókuszos töltelékhez a vizet a cukorral és vajjal edénybe tesszük, kis lángon melegíteni kezdjük és addig keverjük, amíg a vaj és cukor is fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról, beledolgozzuk a tejport és a kókuszreszeléket. Ez kerül a karamellás krémre, óvatosan rákenjük és elegyengetjük. A krémes ostyalapot felcsavarjuk, alufóliába vagy háztartási fóliába csomagoljuk.

  4. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután jól lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!