Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Búzadarás szelet sütés nélküli finomság, 15 perc alatt kész is

Mi nagyon szeretjük ezt.

Minél gyorsabb, annál jobb! Kis ügyeséggel tényleg 15 perc alatt elkészül. Az alap a háztartási keksz, amit csak ki kell csomagolni és egy réteget ráteszünk a tálcára. A darás réteg is nagyon gyorsan elkészül, és amíg a krémet hűtjük, szépen kemény habbá tudjuk verni a habtejszínt. HA a krémek elkészültek, szépen elkezdjük rétegezni, a tetejét pedig apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Szerző: Triniri

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 l tej
200 ml búzadara
150 ml kristálycukor
2 csomag vaníliacukor
1 db tojás
250 g vaj
500 ml habtejszín
400 g háztartási keksz
mogyoró díszítéshez (vagy csokoládé ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A darát, cukrot, vaníliacukrot és tojást edénybe tesszük és elkeverjük. Felöntjük a tejjel, sűrű kását főzünk, amit kihűtünk (hideg vízbe is tehetjük az edényt, a vizet cseréljük, amint felmelegedett).
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha nem sikerül, adjunk hozzá habfixálót!

  3. A kihűlt darás masszába kézi robotgéppel vagy botmixerrel beledolgozzuk a vajat és krémes állagúra keverjük.
  4. Most, hogy a két krém elkészült, kezdhetjük a rétegezést. A háztartási kekszet tálcára tesszük, rákanalazzuk és elegyengetjük a darás krém felét, erre jön a tejszínhab fele, újabb réteg keksz, ismét a darás krém, végezetül pedig a habtejszín.

  5. A tetejét apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval/csokipasztillával díszítjük.