Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ekkor tér vissza a hideg viharos széllel, kiadták a figyelmeztetést

Ekkor érkezik a hideg és viharos szelet hoz magával.
Csütörtök estig többnyire kevés lesz a felhő. Ezt követően ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, péntek reggelre többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnalban az északi megyékben szórványosan újra várható eső, zápor.

 

Csütörtök este erősen felhős lesz az ég, és hajnalban az északi megyékben szórványosan eső, zápor is valószínű. A délnyugati, majd hajnaltól az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban általában 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult marad az idő, de az északkeleti harmadban hosszabb időre is kisüt a nap. Délelőttig az északkeleti megyékben még záporok előfordulhatnak, majd kora délutánra megszűnnek, aztán késő este észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben nagy területen erős lesz, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután veszít erejéből a légmozgás, miközben délnyugatira, délire fordul. A hőmérséklet csúcsértékre 15 és 20 fok között várható.

időjárás

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kiadták a figyelmeztetést

A meteorológiai szolgálat pénteken hat megyében figyelmeztet 70 kilométer/órát is meghaladó széllökésekre. Az előrejelzés szerint péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik, amely hatására a hajnali óráktól az ország északi területein viharos (70-80 kilométer/óra, magasabban fekvő területeken, záporok környezetében esetleg ezt meghaladó) lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Délután várhatóan veszít erejéből a légmozgás. Ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Azt is megjegyzik, hogy csütörtök délután, illetve péntek hajnalban az északi, északkeleti területeken kis valószínűséggel egy-egy zivatar kialakulhat.

SZOMBATON ÖT MEGYÉBEN FIGYELMEZTETNEK ZIVATARRA, TOVÁBBI HÉT MEGYÉBEN PEDIG VIHAROS SZÉLLÖKÉSEKRE.

Napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé több hullámban várható eső, zápor, helyenként zivatarok is. A nyugati, északnyugati szelet erős, főként a Dunántúlon (illetve zivatar környezetében) többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 6 és 14 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet döntően 10 és 18 fok között várható, de délen, délkeleten ennél magasabb értékek is lehetnek.

Vasárnap elszórtan fordulhat elő kisebb zápor, néhány helyen akár jégdara kíséretében. Sokfelé erős, főleg a Bakonyban viharos lehet a szél. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és plusz 6 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős részeken fagypont alatti értékeket is mérhetnek. A csúcsértékek 10 és 16 fok között valószínűek.